Norme Coca 2023 - 2024

Locul unde vor fi amplasate containerele este amenajat si se afla sub paza. Chiar si cu aceste pregatiri, autoritatile noastre spun ca la noi nu este nici un caz de infectie cu virusul Ebola.

Anul acesta, in lume, au murit peste 5.000 de oameni din cauza acestei boli cumplite.

Aeroportul international "Henri Coanda" este considerat principala poarta de intrare in Romania a unui eventual caz de Ebola.

Tocmai de aceea, la o distanta parcursa cu masina in 30 de minute de la aeroport, intr-o zona deocamdata tinuta secreta, pana la finele lunii noiembrie va fi pus pe picioare un spital militar de campanie, un fel de sectie exterioara a unui spital de boli infectioase.

Unitatea va avea 40 de paturi din care 12 sunt de terapie intensiva in care bolnavii sa fie tinuti in carantina si unde n-au voie civilii.

Alex Rafila, consilier ministrul Sanatatii: "E amenajata deja locatia, in prezent se lucreaza la instalarea acestui spital. Nu e la Balotesti, e pazit nu are rost sa intrebati, nu e pentru circuit civil, e un spital tip container, facilitati de alimenatare apa, decontaminare materiale".

Oficialii au alocat 25 de milioane de lei acestor pregatiri pentru prevenirea Ebola. De asemenea, vor fi modificate si 5 ambulante, in care vor exista capsule speciale pentru transportul pacientilor contagiosi. Pana atunci in fiecare judet este o ambulanta desemnata pentru transport in orice caz suspect.

La nivel international, reprezentantii Organizatiei Mondiala a Sanatatii au recunoscut ca vor putea controla epidemia abia peste 8 luni, mai ales ca Mali a anuntat 4 cazuri, toate soldate cu decese.

Epidemia de febra hemoragica Ebola a provocat moartea a 5.160 de persoane, din totalul de 14.098 de cazuri de imbolnavire.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro