Sporul de 200% de care beneficiază din luna mai a acestui an medicii de familie din Delta Dunării nu a avut efectul scontat de autorităţile sanitare tulcene, astfel că în cele opt unităţi administrative izolate lucrează în continuare doar cinci medici de familie.

"Cât de cât, zona Deltei Dunării este acoperită de medici, dar asta nu înseamnă că nu mai avem nevoie. Noi am făcut public pe site-ul instituţiei necesarul de medici, sporurile de care pot beneficia, dar mai mult nu avem ce face", a declarat directoarea Casei de Asigurări de Sănătate (CAS),Eugenia Vasile.

Din luna mai a acestui an, medicii de familie din localităţile izolate din Delta Dunării beneficiază de un spor de 200% pentru serviciile medicale oferite populaţiei, după ce în perioada anterioară sporul a fost de 100%. Decizia a fost luată de Ministerul Sănătăţii, la iniţiativa CAS, ca urmare a deficitului de medici înregistrat în judeţ.

Astfel, sumele primite de medicii de familie din Deltă pentru cabinetele deţinute au crescut în perioada iunie 2014-iunie 2015 cu cel puţin 2.300 de lei. Cea mai mare creştere, potrivit site-ului CAS Tulcea, a fost înregistrată de cabinetul medicului de familie din oraşul Sulina, suma alocată acestuia de la bugetul statului în luna iunie a anului 2015, respectiv 22.251,64 lei, fiind de două ori mai mare decât cea din aceeaşi lună a anului trecut.

Din suma primită de la CJAS, medicii de familie din localităţile izolate din Deltă trebuie să asigure plata asistenţilor medicali ai cabinetelor deţinute, contribuţiile la stat aferente salariilor acestora, dotarea cu medicamente şi instrumente a cabinetelor, plata utilităţilor, precum şi cheltuielile de deplasare pe apă şi cele pentru locuinţa proprie sau chiria din localitatea în care îşi desfăşoară activitatea. În cele şapte comune şi în oraşul Sulina din Delta Dunării locuiesc circa 12.000 de persoane.

AGERPRES

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro