Medical Forum Targu Mures 22-23.03.2023

Sute de copii sunt tratați lunar în secțiile de Neonatologie ale spitalelor din Oltenia. În România, 10% dintre copii se nasc înainte de termen, iar numărul lor creşte de la an la an.

Sursa  gds.ro  Autor  

După ce vin pe lume, ei ajung în secțiile de Neonatologie, dintre care unele sunt dotate cu aparatura de care este nevoie pentru a-i ține pe micuţi în viață, iar altele încă se află pe lista de așteptare. România este țara din UE cu cea mai mare mortalitate infantilă, dar și care cheltuiește cel mai puțin pentru sănătatea și educația populației, după cum arată un studiu al Institutului Național de Statistică (INS). Și în Oltenia mortalitatea infantilă este ridicată. Pe lângă lipsa de dotare a unor secții, medicii spun că alte cauze importante sunt nivelul socio-economic scăzut, dar și neadresabilitatea la timp spre serviciile medicale. 

 

 

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro