Norme Coca 2023 - 2024

Serviciile psihologice pentru copiii diagnosticaţi cu tulburări din spectrul autist şi psihoterapia vor fi decontate începând cu 1 iunie, o dată cu intrarea în vigoare a pachetului de servicii medicale de bază şi a Contractului-cadru, a anunţat, marţi, preşedintele Colegiului Psihologilor din România (CPR), prof. univ. dr. Mihai Aniţei.

“Din luna iunie, copiii cu autism şi alte persoane vor putea beneficia de anumite servicii psihologice decontate de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate – psihodiagnostic, consiliere psihologică, psihoterapie şi psihopedagogie specială -, acest fapt reprezentând o premieră pentru România. CNAS şi Guvernul României au dat dovadă de înţelepciune. Cetăţenii pot apela mai uşor, mai deschis la serviciile psihologice. Psihologilor li se decontează aceste servicii. S-a negociat o creştere a numărului de puncte pentru serviciile psihologice”, a declarat Mihai Aniţei, într-o conferinţă de presă.

Potrivit lui, este pentru prima dată când în normele la Contractului-cadru se reglementează posibilitatea încheierii de contracte cu medici din specialitățile medicale diverse. În acest fel, un număr mult mai mare de pacienţi vor avea acces şi la servicii psihologice decontate.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro