Norme Coca 2023 - 2024

Stimularea părții creierului care controlează mișcarea poate îmbunătăți recuperarea după un accident vascular cerebral, informează BBC, citând un studiu elaborat de cercetătorii americani.

Publicat în Proceedings of the National Academy of Science, studiul ar putea explica modul în care se reface creierul după un accident vascular cerebral și ar putea conduce la noi tratamente.

Echipa de la Facultatea de Medicină a Universității Stanford a făcut un experiment pe șoareci. S-a folosit o tehnică denumită “optogenetică” (utilizarea de fascicule luminoase pentru a controla activitatea celulelor creierului, n.red.) pentru a stimula, după un accident vascular cerebral, doar neuronii din cortexul motor, parte a creierului responsabilă cu mișcările voluntare.

După șapte zile de stimulare, șoarecii au fost capabili să meargă pe o tijă rotativă mai departe decât cei la care creierul nu a fost stimulat. După 10 zile, se deplasau mai rapid decât șoarecii cărora nu le fusese aplicată tehnica amintită.

 (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro