Șefii Federației Sanitas se bat cu pumnul în piept că fac și dreg pentru cei care le plătesc salariile enorme din cotizațiile reținute ilegal pe statul de plată dar în afară de niște comunicate inepte nu produc nimic și iată că deși bugetul alocat Ministerului Sănătății în anul 2016 este cu 16% mai mare față de anul precedent, reprezentanții instituției declară ca priorități dezvoltarea de programe noi destinate marilor arși și altor patologii majore.

"O prioritate în anul 2016 o constituie consolidarea pachetului de acțiuni prioritate prin introducerea unor programe noi, destinate marilor arși și altor patologii majore. De asemenea, se urmărește dezvoltarea sistemului de urgențe intraspitalicești pentru creșterea calității serviciilor de îngrijire a marilor urgențe în perioada critică și post-critică", a declarat, pentru AGERPRES, consilierul ministrului Sănătății, Mihaela Tănase.

Potrivit acesteia, anul viitor va fi lansat Programul Național pentru Arși, cu o pondere de aproximativ 10% din totalul alocărilor pentru programe naționale, program care va fi dublat de un acord cu Banca Mondială, prin care se vor constitui patru centre de arși — la Iași, Târgu Mureș, Timișoara, București.

Totodată, consilierul ministrului Sănătății a precizat că va fi introdus un subprogram nou în cadrul Programului Național de Oncologie — Oncologie pediatrică.

"Programul va fi finanțat din FNUASS și va beneficia de o alocare preliminară de aproximativ 2% din totalul bugetului de programe derulat de CNAS. În cadrul programelor naționale existente, vom urmări dezvoltarea programelor destinate mamei și copilului, printr-o prioritizare în 2016 a asistenței medicale dedicate nou-născutului prematur. Se are în vedere modernizarea secțiilor de terapie intensivă neonatală, prin alocarea a minim 3% din bugetul de programe. De asemenea, avem în vedere înființarea unui program de prevenție în medicină dentară la copii", a menționat Tănase.

 1. Despre salariile personalului medical niciun cuvânt.
 2. Despre condițiile din spitale niciun cuvânt.
 3. Despre securitatea personalului medical care este agresat în spitale niciun cuvânt.

Asta se întâmplă când ministerul dirijează politic sindicatul și Colegiul Medicilor.

Noi, ca pacienți, așteptăm ca Alianța Medicilor să crească și să aibă un cuvânt de spus în fața ministerului. Ne dorim ca medicii să nu mai plece din țară dar pentru asta trebuie plătiți iar condițiile lor de muncă să fie îmbunătățite.

Sursa

 

 

 • Newsletter


 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro