Norme Coca 2023 - 2024

Taxa de studiu e mai mică decât în Vest şi admiterea e mai uşoară. Motive suficiente pentru ca 12 mii de tineri străini să se înscrie la facultăţile din România. Aproape 70% sunt la universităţile de Medicină si Farmacie. Cu diplomele obţinute în România, pot profesa în aproape orice stat din Uniunea Europeană.

"E mai ieftin decât în Anglia. Este un avantaj. Taxele de şcolarizare sunt mai accesibile, iar nivelul de predare e ridicat”, spune Shahid Alwwab, student la Medicină în Iaşi.  „Până să vin aici, nu prea ştiam nimic despre România (...)  Mă bucur că am ales să studiez aici”.

Sara, din Franţa, studiază Medicina la Cluj. „Este mai pedagogic aici, în Franţa suntem prea mulţi într-o clasă şi nu este bine pentru noi”, povesteşte ea.

Damilola Tomike, din Nigeria, este masterandă în economie. "Specializarea pe care am ales-o este rar întâlnită în ţara mea, economia Nigeriei este în creştere şi cred că voi fi de folos”.

Neha Chandra, din India, este studentă la Litere. Diplomele universităţilor europene sunt recunoscute în lume.

Cu toţii au ales România pentru că anul de studiu e mult mai ieftin decât în alte ţări europene şi diplomele sunt recunoscute internaţional.

Aproximativ 70% s-au înscris la universităţile de Medicină şi Farmacie.

Cea din Iaşi are peste 2 mii de studenţi străini, potrivit Ministerului Educaţiei. Urmează universităţile de Medicină din Bucureşti, Cluj şi Timişoara.

Cei mai mulţi sunt din Israel, Franţa şi Tunisia. Mai toţi îşi iau licenţa. Peste o mie dintre ei rămân şi pentru studiile de masterat şi doctorat.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro