Bibliografia pentru concursul național de Rezidențiat 2016 se modifică de la o zi la alta.

Dacă, nu cu mult timp în urmă, Ministerul Sănătății (MS) anunța o nouă bibliografie față de anii anteriori, mai exact un nou manual - ”Compendiu de specialități medico-chirurgicale”, recent s-a vehiculat că, de fapt, concursul se va susține tot după vechea bibliografie, respectiv după ECN (Book Des ECN), traducerea în limba română.

În acest sens, studenții de la Medicină atrag atenția, într-o scrisoare deschisă adresată MS, că s-ar putea ajunge la proteste dacă nu se aduc clarificări privind bibliografia pentru Rezidențiat 2016. Bibliografia după care învață studenții de la Medicină pentru concursul de Rezidențiat de anul acesta va rămâne aceeași ca anul trecut, potrivit Departamentului de Rezidențiat al Facultății de Medicină al Universității de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” din Timișoara.

În aceste condiții, peste 1.200 de studenți de la facultățile de Medicină din toată țara au semnat o petiție online prin care cer lămuriri vizavi de bibliografia pentru concurs, iar Federația Asociațiilor Studenților în Medicină din România a transmis MS o scrisoare deschisă în care, de asemenea, solicită clarificări privind bibliografia pentru examenul de Rezidențiat 2016.

Studenții spun că vor să susțină Rezidențiatul după manualul nou, în condițiile în care vechiul manual este plin de greșeli și este mult prea schematic. De asemenea, studenții mai spun că doresc ca Rezidențiatul să fie susținut în continuare în șase centre din mai multe considerente, și în acest caz anunțându-se modificări. ”În primul rând, riscul unei fraude crește, având în vedere dificultatea distribuirii simultane a subiectelor.

Acest aspect are un precedent, motiv pentru care s-a și renunțat la el. În al doilea rând, realizarea subiectelor se va face ceva mai dificil”, arată studenții în petiție. Academicianul prof. dr. Ioanel Sinescu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București, spune că așteaptă o lămurire din partea MS vizavi de această problemă, înainte să-i informeze pe studenți dacă bibliografia pentru Rezidențiat s-a schimbat sau nu. Contactați de Mediafax, reprezentanții Biroului de Presă al MS au spus că nu au încă un răspuns oficial, dar că, în zilele următoare, conducerea ministerului va lămuri situația.

 

Sursa

 

 

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro