Norme Coca 2023 - 2024

Potrivit unui studiu realizat de Centrul de Cercetare a Accidentelor al Universităţii Monash din Melbourne, un copil la bord tinde să distragă atenţia şoferului de 12 ori mai mult decât o face un telefon mobil.

 

copii distrag atentia

 

Esential 1.3 reprezintă indicele cu care creşte riscul de accident atunci când un şofer poartă o conversaţie telefonică în timp ce conduce.

Cercetările efectuate de centrul U
niversităţii Monash din Melbourne arată că este mai periculos să conduci cu un copil în maşină decât să vorbeşti la telefon. Mai mult decât atât, cercetările arată că un copil îţi va distrage atenţia de 12 ori mai mult decât un telefon mobil, şoferii care au condus cu un copil în maşină petrecând aproape 20% din durata călătoriei uitându-se înspre copii sau privindu-i în oglinda retrovizoare. În baza acestor date, cercetătorii au concluzionat că părinţilor li se distrage atenţia de la drum foarte uşor, crescând dramatic riscul unui accident.

Datele care au format baza acestui studiu au fost obţinute urmărind activităţile a 12 familii, care au o medie de doi copii, a căror vârstă este încadrată între unu şi opt ani. Cele 12 familii au acceptat să fie monitorizate vreme de trei săptămâni, fiind analizate 92 de călătorii. În 90 din cele 92 de călătorii înregistrate de camerele video, atenţia şoferului a fost distrasă pentru o clipă de prezenţa unui copil la bord. Pentru o călătorie de 16 minute, şoferul mediu analizat şi-a luat ochii de la drum vreme de trei minute şi 22 secunde pentru a-şi examina odraslele.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro