Norme Coca 2023 - 2024

Două persoane din o sută suferă de sindromul mâncatului noaptea. Această afecţiuni este atribuită persoanelor care se trezesc peste noapte înfometate şi se reped la frigider pentru a mânca

Persoanele care se trezesc în miez de noapte pentru a se hrăni suferă de sindromul mâncatului noaptea. Un studiu dat publicităţii recent, care a fost realizat un grup de cercetători americani, arată că această afecţiune ar putea fi determinată de o genă în condiţiile în care nu există o explicaţie concretă în ceea ce priveşte factorii care predispun la această boală, notează BBC.

Datele studiului arată că 1-2% dintre persoane se confruntă cu sindromul mâncatului noaptea. Printre simptomele acestei afecţiuni se numără: trezitul peste noapte sau incapacitatea de a adormi fără să mănânce.

Aceste simptome au fost catalogate ca fiind semne alte unei tulburări alimentare. Cercetătorii de la Institutul Salk, din La Jolla, USA, au studiat acest sindrom, dar au precizat că nu pot spune cu exactitate care sunt cauzele care duc la apariţia afecţiunii, astfel că au pus boala pe seama unei mutaţii genetice.

„Pentru o perioadă lungă de timp persoanele care se confruntă cu sindromul mâncatului noaptea nu au fost luate în considerare ca fiind bolanave de o tulburare alimentară”, a precizat Satchidananda Panda, coordonatorul studiului.

Mâncatul târziu în noapte este atribuit unui stil de viaţă dezechilibrat care predispune la apariţia obezităţii.

Sursa

  • Newsletter

  • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
    (Eveniment cu prezenta fizica)



  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro