Norme Coca 2023 - 2024

Administraţia pentru Produse Alimentare şi Medicamente din Statele Unite ale Americii (FDA) a aprobat un medicament mult aşteptat împotriva hepatitei C care ar putea oferi un remediu mai rapid pentru milioanele de persoane infectate cu acest virus care afectează ficatul.
Compania Gilead Sciences care produce medicamentul a afirmat că FDA a aprobat vineri Sovaldi în combinaţie cu alte medicamente mai vechi pentru a trata principalele forme de hepatită C.

Tratamentele actuale pentru hepatita C pot dura până la un an de terapie şi presupun injectarea săptămânală a unui medicament care provoacă efecte secundare asemănătoare gripei. Această formă de tratament vindecă doar trei din patru pacienţi. Sovaldi este o pastilă zilnică care vindecă aproximativ 90% dintre pacienţi în doar 12 săptămâni, în combinaţie cu alte medicamente mai vechi, conform studiilor companiei.

Se estimează că între 3 milioane şi 4 milioane de americani sunt infectaţi cu virusul hepatitei C, deşi mulţi dintre ei nu ştiu că au această boală. Alţii au fost testaţi pozitiv, însă aşteaptă ca medicamente mai eficiente să devină disponibile. Simptomele hepatitei C pot să apară mult timp după pătrunderea virusului în organism, deşi acesta poate provoca insuficienţă hepatică, ciroză şi cancer dacă boala nu este tratată. AGERPRES

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro