Potrivit unor persoane apropiate anchetei, secretarul de stat Raed Arafat, de astăzi coordonatorul anchetei de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, a stat de vorbă, deja, cu mai mulţi medici, inclusiv cu dr. Dan Oprea, chirurgul care, în urmă cu două săptămâni, a făcut primele dezvăluiri despre problemele de la nivelul unităţii sanitare.

Mai mult, Arafat s-ar fi exprimat, de faţă cu cei cu care a discutat, că din ceea ce ştie până la acest moment, deşi la Ploieşti au ajuns sume importante de bani, materialele care ar fi trebuit achiziţionate nu se regăsesc în dotările SJU.

Mai mult, acesta ar fi cerut, deja, nu doar referatele transmise conducerii SJU de pe secţii, ci şi copiile păstrate de semnatari, pentru a le confrunta cu situaţia prezentantă de conducerea Spitalului.

Luni dimineaţă, managerul SJU Ploieşti, Adrian Strâmbeanu, a transmis un nou comunicat de presă prin care susţine că ar fi achiziţionat tot ce era nevoie, în baza solicitărilor venite de la şefii de secţii. „Banii alocaţi achiziţionării de medicamente şi materiale sanitare în Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, în anul 2013 au fost în sumă de peste 100 miliarde lei vechi, achiziţionarea acestora făcându-se în urma referatelor de necesitate făcute de şefii secţiilor. Repet ceea ce am mai spus: secţiile trimit necesarul, iar medicamentele şi materialele sanitare sunt cumpărate şi trimise pe secţiile respective”, se disculpă Adrian Strâmbeanu.

Marturie cutremuratoare despre spitalul din Ploiesti: "Pazeam bolnavii sa nu le intre gandacii in gura!”

Cei aproximativ 50 de medici din Judetean care il sustin pe dr. Dan Oprea fac apel la colegii din toată tara

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro