Norme Coca 2023 - 2024

Casa Națională de Asigurări de Sănătate dorește să rezolve un rezultat defavorabil stabilit de Curtea de Apel București și menținut de Înalta Curte de Casație și Justiție.

CNAS

În urma unui control al Curții de Conturi a României, s-a constatat un prejudiciu de aproape 10 milioane de lei noi prin ”asmuțirea” Caselor Județene asupra medicilor care au făcut gărzi în centrele de permanență între anii 2009 și 2010. Curtea de Conturi consideră că Ordinul comun al Ministerului Sănătății și al Ministerului Internelor și al Reformei Administrative 1024/2008 este greșit, constatând o nepotrivire între Art.47 și Anexa 5 la Ordin, parte integrată acestuia conform Art.53 al aceluiași Ordin și, pe cale de consecinta, o plată pe oră pentru cheltuieli administrative necesare funcționării centrului de permanență cu zece lei mai mare.

CNAS a susținut în toate înfățișările în instanță că în acest caz Curtea de Conturi se află în eroare. În prezent, aceeași CNAS “obligă” CJAS să-și schimbe poziția și să treacă la recuperarea sumelor considerate fiind ilegal plătite cabinetelor medicilor de familie.

Doctorul Mihail Moisescu, spune că prejudiul este de 10 milioane de lei noi. ”Dacă se adaugă acestei sume alte penalizări din 2009 și 2010, 600 de cabinete medicale se vor închide. Nu vor putea plăti aceste sume. Casa Națională de Asigurări de Sănătate va începe această monitorizare pentru a se scoate prejudiciul și astfel se va trece la recuperare”, ne-a declarat Dr. Mihail Moisescu.

MOISESCU

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro