Sursa bihon.ro

Inițiatorul proiectului, Dr. Györfi András, nu se limitează doar la a da naştere unui proiect. Din perspectiva de „regizor”, doctorul vrea ca în cadrul echipei să funcţioneze fără sincope şi relaţiile interumane. Astfel că a transformat Sala de Conferinţe a Spitalului din Marghita în sală de teatru.

Piesa de teatru pusă în scenă de medic, în calitate de regizor, de această dată, e încadrată declarat la categoria teatru experimental electrofiziologic. Şi pentru ca totul să fie ca la carte, dr. Andras Gyorfi l-a parafrazat pe Shakespeare şi a pus în scenă „A douăsprezecea derivație – sau cum vă place”.

„A fost o reprezentaţie mai aparte şi datorită faptului că nu a avut spectatori: toţi medicii şi asistentele prezente au participat la închegarea unor formaţiuni a căror mişcări coordinate reprezentau mişcările camerelor inimii şi proiecţia lor pe derivaţiile electrocardiografice. Spectacolul scurt improvizat a putut ilustra într-un mod uşor de înţeles fenomenele electrofiziologice ce caracterizează funcţionarea inimii – dar e posibil să fi avut şi un oarecare efect de formare a spiritului de echipă. La aceasta ar fi putut contribui şi momentul începerii întrunirii: ora 12 şi 12 minute. Cum 12, din oarece motive a fost considerat număr perfect de sumerieni – cei mai inovatori civilizatori din istoria planetei – probabil ora 12 şi 12 min este un moment adecvat pentru team-building „, spune dr. Andras Gyorfi.

 

Citeste mai departe

"Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
Michel de Montaigne
"Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
admin@amfms.ro