Norme Coca 2023 - 2024

Medicii tineri care optează în viitor pentru o carieră în Alexandria vor avea la dispoziţie locuinţe de serviciu asigurate de primărie.

Potrivit administratorului public al municipiului, Ştefan Tăbăcitu, municipalitatea va pune la dispoziţie apartamente şi garsoniere într-un bloc în centrul oraşului situat lângă Serviciul Român de Informaţii.

"Acel bloc, prin hotărâre de consiliu local, atât imobilul cât şi terenul, a fost transferat către Agenţia Naţională pentru Locuinţe. A fost prins într-un program de amenajare de locuinţe pentru tineri specialişti în sănătate. Locuinţele şi terenul vor reveni municipalităţii şi vor fi repartizate către tineri. Este vorba de 30 de unităţi localive, 18 garsoniere şi 12 apartamente. Spitalul judeţean se loveşte de problema acordării unor locuinţe tinerilor specialişti care doresc să vină la Alexandria, în special medici. Procedurile legale pentru achiziţionarea constructorului vor fi făcute de Agenţia Naţională pentru Locuinţe. Din discuţiile purtate credem că până la sfârşitul lunii noiembrie se va termina toată procedura şi credem că în primăvara anului viitor vor începe lucrările în aşa fel încât într-un termen foarte scurt să fie construite. Nu ştim termenul de execuţie al lucrărilor. Blocul este deja ridicat este vorba doar de recompartimentare şi finisare", a declarat marţi pentru AGERPRES Ştefan Tăbăcitu.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă din Alexandria, până în prezent 28 de medici care îşi desfăşoară activitatea în unitatea spitalicească s-au arătat interesaţi de viitoarele locuinţe.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro