Norme Coca 2023 - 2024

Terapia cu interferon pentru tratamentul hepatitei C reprezinta "o marea provocare", dupa ce, in 2014, s-au introdus 40 de molecule noi, pe o lista care nu a mai fost actualizata de sapte ani, a declarat ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, intr-o dezbatere.

Ministrul a spus ca tripla terapie pentru bolnavii de hepatita va putea intra in tratament in februarie.
"Marea provocare o reprezinta aducerea, inca de anul acesta, in Romania a terapiei fara interferon", a adaugat Banicioiu.

"Va asigur ca, in sfarsit, si Ministerul Sanatatii si-a facut datoria, si Agentia Medicamentului si Dispozitivelor Medicale si-a facut datoria. Casa Nationala de Asigurari de Sanatate este pe punctul de finaliza actiunea, astfel incat, in februarie anul acesta, sa avem tripla terapie pentru pacienti. Este un punct inainte", a mai spus ministrul Sanatatii, precizand ca acest tratament se administreaza deja in alte tari de peste un deceniu.

Autor: Iuliana-Maria Vişan
Sursa: PaginaMedicala.ro
  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro