Dacă reuşeşti să identifici emoţiile pe chipurile celor din jur înseamnă că eşti capabil şi să îi înţelegi, să te pui în pielea lor şi să le fii aproape. Următorul chestionar, bazat pe un test dezvoltat de cercetătorii de la Universitatea Cambridge, te ajută să-ţi afli „IQ-ul empatic“.

Testul empatiei, publicat de „The New York Times“, a fost realizat pe baza unui material de analiză dezvoltat de cercetătorii de la Universitatea Cambridge, coordonaţi de profesorul Simon Baron-Cohen.

Pentru fiecare imagine de mai jos, alege cuvântul care crezi că se potriveşte cel mai bine emoţiei exprimate de personaj.

1.

a. Jucăuş b. Liniştitor
c. Iritat d. Plictisit

2.

a. Îngrozit b. Arogant
c. Contrariat d. Supărat

3.

a. Glumeţ b. Ameţit
c. Dorinţă d. Convingere

4.

a. Glumeţ b. Insistent
c. Amuzat d. Relaxat

5.

a. Iritat b. Sarcastic
c. Îngrijorat d. Prietenos

6.

a. Îngrozit b. Fantezie
c. Nerăbdare d. Îngrijorare

7.

a. Defensiv b. Prietenos
c. Distras d. Abătut

8.

a. Deznădăjduit b. Uşurat
c. Timid d. Agitat

9.

a. Supărat b. Duşmănos
c. Îngrozit d. Preocupat

10.

a. Precaut b. Insistent
c. Plictisit d. Înspăimântat

11.

a. Îngrozit b. Amuzat
c. Regret d. Flirt

12.

a. Indiferent b. Jenat
c. Sceptic d. Trist

13.

a. Determinat b. Anticipativ
c. Ameninţător d. Timid

14.

a. Iritat b. Dezamăgit
c. Deprimat d. Acuzator

15.

a. Contemplativ b. Ameţit
c. Încurajator d. Amuzat

16.

a. Iritat b. Gânditor
c. Încurajator d. Înţelegător

17.

a. Îndoială b. Afectuos
c. Jucăuş d. Înspăimântat

18.

a. Determinat b. Amuzat
c. Înspăimântat d. Plictisit

19.

a. Arogant b. Recunoscător
c. Sarcastic d. Tentant

20.

a. Dominant b. Prietenos
c. Vinovat d. Îngrozit

21.

a. Jenat b. Fantezie
c. Confuzie d. Panică

22.

a. Preocupat b. Recunoscător
c. Insistent d. Rugăminte stăruitoare

23.

a. Mulţumit b. Defensiv
c. Sfidător d. Curios

24.

a. Gânditor b. Iritat
c. Agitat d. Ostil

25.

a. Panicat b. Neîncrezător
c. Descurajat d. Interesat

26.

a. Îngrijorat b. Timid
c. Duşmănos d. Neliniştit

27.

a. Glumeţ b. Precaut
c. Arogant d. Liniştitor

28.

a. Interesat b. Glumeţ
c. Afectuos d. Mulţumit

29.

a. Nerăbdător b. Înspăimântat
c. Iritat d. Reflexiv

30.

a. Recunoscător b. Flirt
c. Ostil d. Dezamăgit

31.

a. Ruşinat b. Încrezător
c. Glumeţ d. Abătut

32.

a. Serios b. Ruşinat
c. Dezorientat d. Alarmat

33.

a. Jenat b. Vinovat
c. Fantezie d. Îngrijorat

34.

a. Înspăimântat b. Derutat
c. Neîncrezător d. Îngrozit

35.

a. Derutat b. Nervos
c. Insistent d. Contemplativ

36.

a. Ruşinat b. Nervos
c. Suspicios d. Nehotărât

 

Rezultate

1. a; 2. d; 3. c; 4. b; 5. c; 6. b; 7. c; 8. a; 9. d; 10. a; 11. c; 12. c; 13. b; 14. d; 15. a; 16. b; 17. a; 18. a; 19. d; 20. b; 21. b; 22. a; 23. c; 24. a; 25. d; 26. c; 27. b; 28. a; 29. d; 30. b; 31. b; 32. a; 33. d; 34. c; 35. b; 36. c.

Scorul mediu pentru acest test se încadrează între 22 şi 30 de răspunsuri corecte. Dacă scorul tău este peste 30 înseamnă că eşti chiar bun la citit şi la înţeles emoţiile şi starea psihică a oamenilor din jurul tău, axându-te doar pe trăsăturile faciale.

Dacă scorul tău a fost sub 22, însă, cu singuranţă ai dificultăţi în a înţelege şi a empatiza cu persoanele din jurul tău.

 

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro