Norme Coca 2023 - 2024

Turcia joacă propriul joc în coaliția împotriva grupării Stat Islamic, scrie astăzi Le Monde; presa britanică scrie că David Cameron ar putea convoca referendumul privind apartenența la Uniunea Europeană în iunie 2016; jumătate dintre medicii care vin să practice medicina în Marea Britanie din Uniunea Europeană nu stăpânesc limba la un nivel satisfăcător și în urma testărilor impuse de anul trecut, peste 800 de medici nu au primit drept de practică.

Le Monde – Turcia joacă propriul joc în coaliția împotriva grupării Stat Islamic

După primele raiduri aeriene împotriva pozițiilor organizației Stat Islamic în nordul Siriei, Turcia a inițiat o nouă ofensivă în acest weekend. Operațiunea și-a atins scopul și nu se va opri, a declarat premierul Ahmet Davutoglu. De această dată însă Ankara a vizat și ținte din taberele rebelilor kurzi instalate în nordul irakului. Avioane de luptă turcești au atacat taberele PKK din nordul Irakului pentru a doua noapte duminică spre luni, au afirmat surse din securitatea turcă. Această campanie militară riscă însă să spulbere un proces de pace menit să pună capăt unei insurgențe ce a ucis 40.000 de oameni din 1984, în conflictul cu rebelii kurzi. Turcia nu are planuri să trimită trupe terestre în Siria, dar a convenit cu Statele Unite asupra unei "acoperiri aeriene" pentru rebelii moderați ce luptă acolo contra forțelor grupării Stat Islamic, a declarat prim-ministrul Ahmet Davutoglu citat astăzi de presa turcă. Ambasadorii celor 28 de state membre ale NATO se vor reuni mâine, la cererea Turciei, pentru consultări pe subiectul tensiunilor pe care Ankara le are în prezent cu rebelii kurzi și cu gruparea jihadistă Stat Islamic, a anunțat Alianța într-un comunicat. Turcia ”a solicitat această reuniune având în vedere gravitatea situației după atentatele teroriste din aceste ultime zile și pentru a-și informa aliații în legătură cu măsurile pe care le ia”, se precizează comunicatul NATO.

Presa britanică – The Independent on Sunday - Referendumul britanic asupra UE ar putea să se țină în iunie 2016

Prim-ministrul britanic David Cameron intenționează să stabilească în iunie 2016 referendumul promis să-l convoace asupra apartenenței Marii Britanii la Uniunea Europeană, afirmă ziarul The Independent on Sunday. Referindu-se la o sursă anonimă, ziarul scrie că "The Independent on Sunday a aflat că David Cameron a decis să stabilească referendumul în luna iunie a anului viitor". Un purtător de cuvânt de la Downing Street a refuzat să comenteze cu privire la articolul din The Independent. Ziarul asigură că șeful guvernului intenționează să anunțe data referendumului la conferința anuală a partidului său conservator în octombrie, notează France Presse. Cameron a promis britanicilor că va renegocia termenii apartenenței Marii Britanii la UE înainte de a convoca un referendum pe această temă până la sfârșitul anului 2017. Sursele din Downing Street confirmă faptul că David Cameron este încrezător în dorința de reformare a Uniunii Europene pe care a identificat-o la liderii UE, partenerii săi, și vrea ca Marea Britanie să joace un rol important în zona euro. Sursa a mai anunțat că sondajele de opinie arată că opțiunea de a rămâne în Uniunea Europeană este mai puternică în acest moment, dorința britanicilor de a rămâne în UE este la cel mai înalt nivel din ultimii 25 de ani.

The Guardian – despre practica medicilor în Marea Britanie – aproape jumătate dintre cei care doreau să practice în Marea Britanie nu au trecut probele de limba engleză

Consiliul Medical General din Marea Britanie spune că 45% dintre cei care au aplicat la posturi anul trecut nu au trecut de proba de limba engleză și nu li s-a dat dreptul de practică medicală. În total este vorba de aproape 800 de medici care nu au putut să facă dovada abilităților lingvistice și le-a fost refuzat dreptul de practică. Verificările medicilor care vin din Uniunea Europeană au început abia anul trecut, după ce presa a publicat o știre despre un medic german care a ucis un pacient din greșeală, în prima sa tură de lucru în Marea Britanie în 2008. Niall Dickson, președintele Consiliului medical din Marea Britanie spune că este vital ca medicii să vorbească engleza cât mai bine. Faptul că acum se pot verifica cunoștințele de limba engleză își dovedește eficiența pentru sistemul medical britanic. Standardele de cunoaștere a limbii engleze au crescut în ultimul în an în așa fel încât doar cei cu cunoștințe foarte bune să poată practica medicina în Marea Britanie.

Sursa

  • Newsletter

  • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
    (Eveniment cu prezenta fizica)



  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro