Cel mai mare spital privat din Timișoara, "Athena", a înaintat miercuri Tribunalului Timiș cererea de intrare în insolvență, după ce a ajuns în incapacitate de plăți, iar judecătorul sindic al instanței județene a acceptat cererea.

Foto: (c) Constantin DUMA / AGERPRES ARHIVĂ

Potrivit unor surse judiciare din Tribunalul Timiș, datoriile instituției spitalicești se apropie de trei milioane de lei, principalii creditori fiind medicii care au lucrat în cadrul spitalului, dar și societăți medicale cu care "Athena" a colaborat.

Managerul spitalului a exprimat în solicitarea depusă la Tribunalul Timiș intenția de intrare într-un proces de reorganizare a instituției.

Spitalul "Athena" a avut în ultima perioadă probleme și cu justiția privind decontări fictive în relația cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Timiș, dar și pentru trafic de ovule, ambele dosare fiind în curs de cercetare.

AGERPRES/(AS — autor: Otilia Halunga, editor: Cristian Anghelache)

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro