Norme Coca 2023 - 2024

Foarte multi tineri se inscriu la Facultatea de Medicina fara a se informa in prealabil despre ce inseamna cu adevarat meseria de medic, considera profesorii de la Universitatea de Medicina “Carol Davila”, Bucuresti. Din aceasta cauza, 40% dintre tinerii medici nu-si fac meseria cu pasiune, explica dr. Catalina Tudose, profesor la UMF Bucuresti, conform mediafax.ro.

Dr. Catalina Tudose: Tinerii nu aleg in cunostinta de cauza sa urmeze medicina

Dr. Catalina Tudose considera ca tinerii nu sunt informati, sfatuiti si consiliati inainte de a se inscrie la facultatea de Medicina.

In aceste conditii, atunci cand ajung sa practice meseria in unitatile medicale, isi dau seama ca diferenta intre partea teoretica, intre asteptari si realitate, partea practica, este foarte mare.

Tot mai multi medici tineri sunt nefericiti

Dr. Catalina Tudose a explicat ca nefericirea absolventilor de Medicina este o urmare a confruntarii dupa facultate cu un salariu mic si cu faptul ca meseria lor nu este valorizata de societatea romaneasca.

“Eu la specialitate le spun sa se gandeasca, daca nu iubesc oamenii, sa facă altceva – laborator, statistica, management. Pentru ca daca n-ai intelegere pentru suferinta, este ca si cum te-ai face preot si tu nu stii cum sa ajungi mai repede la meci, adica vine omul sa se logodeasca si tu ii spui ca ai o treaba. Trebuie sa ai vocatie”, a explicat Catălina Tudose.

Autor: Anamaria Blanaru  Sursa
 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro