Norme Coca 2023 - 2024

« Farmaciile în pericol ».

Sub acest slogan, Ordinul Farmaciştilor din Franţa a programat astăzi o grevă generală. Astfel, practic nicio farmacie din Hexagon nu va fi deschisă toată ziua. În caz de urgenţă, Agenţiile regionale de sănătate pot însă constrânge anumite farmacii să asigure un serviciu minim. De ce sunt farmaciştii francezi supăraţi?

Sistemul medical din Franta a intrat in greva

Farmaciştii protestează împotriva proiectului guvernamental de reformă a profesiilor zise « reglementate ». In privinţa farmaciilor, executivul de la Paris prevede printre altele să lase anumite medicamente, cele fără reţetă sau cele nerambursate, să fie comercializate şi în marile magazine. Cu alte cuvinte să pună capăt monopolului farmaciştilor pe anumite produse cum ar fi pasta de dinţi Fluocaril, considerată astăzi drept medicament.

Pe altă parte guvernul vrea să deschidă capitalul societăţilor zise « de exerciţiu liberal » şi investitorilor externi or peste 7 mii din cele 22 de mii de farmacii din Hexagon sunt înregistrate sub acest statut. Farmaciştii se opun ca alte persoane decât farmacişti să intre în capitalul firmei lor « Nu s-a mai văzut o astfel de mişcare de protest de 25 de ani încoace » spune preşedinta Uniunii sindicatelor de farmacişti, una dintre cele trei organizaţii la originea acestei greve inedite.

Sursa

 

 

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro