Norme Coca 2023 - 2024

Cei mai mari zece operatori de pe piaţa de servicii medicale private care deţin spitale au realizat anul trecut afaceri de peste 500 mil. lei pe acest segment de business, arată o analiză a ZF pe baza datelor furnizate de companii şi a estimărilor proprii.

Primele spitale care au fost deschise, Polisano în Sibiu în 2004 şi Euroclinic în Capitală în 2005, au fost generaliste, în timp ce unităţile profilate pe nişe me­dicale şi-au făcut loc abia în ultimii ani.

Cine a „luat“ crema pieţei

În ultimul val de investiţii de pe piaţa locală se află spitale precum Monza, Spitalul European Polisano din Sibiu, Spitalul Medicover sau OncoFort (al Gral). Cel mai rapid ritm de creştere de anul trecut a fost raportat la Spitalul Monza, parte a grupului italian Poli­clinico di Monza, care a anunţat o cifră de afaceri de 42 mil.

lei (9,5 milioane de euro), de peste trei ori mai mare decât în 2013. Pentru acest an italienii au anunţat că aşteaptă un rulaj de 54 mil. lei (12 mil. euro).

Creştere de cinci ori în datele oficiale

Cifra de afaceri cumulată a companiilor care au CAEN-ul activităţi de asistenţă spitalicească a fost de aproape 500 mil. lei în 2013, de cinci ori mai mult comparativ cu 2006, arată datele de la Registrul Comerţului. Cifra este însă mai ridicată având în vedere că marii operatori au activitatea de spital în cadrul companiilor ce operează şi clinici (iar în statistici aceste companii sunt înregistrate la alt CAEN). Nu există alte informaţii publice legate de businessul spitalelor.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro