Primele liste publicate după ce Ministerul Sănătății a reglementat, în 2015, modul în care companiile fac publicitate medicamentelor de uz uman conturează destul de exact fenomenul interdependenței medici-producători/distribuitori de medicamente și ridică numeroase semne de întrebare referitoare la legalitatea și moralitatea unor astfel de acțiuni, la pârghiile pe care sistemul le are pentru rezolvarea conflictelor de interese și chiar la capacitatea sistemului de autoreglare și curățare.Episodul 1 al campaniei Digi 24 "Afacerea Medicamentul. Drumul Banilor" poate fi parcurs mai jos şi în format Q&A.

Instigare împotriva medicilor !

 

Revolta unui doctor: De ce unele Televiziuni încearcă să îi terfelească pe medicii din România ?...

Profesorul doctor Ioan Paul Stoicescu atrage atenția că o televiziune din România încearcă să îi terfelească pe medicii din România. Este vorba despre Digi 24.

 

1. Câţi bani au dat firmele farma medicilor, farmaciştilor, asociaţiilor profesionale din sistemul sanitar şi spitalelor, în 2014?

90 de firme au raportat Agenţiei Naţionale a Medicamentului plăţi totale de peste 160 milioane lei. De reţinut, însă, că prin modul în care au comunicat datele, companiile au făcut imposibilă realizarea unui bilanț complet și exact al sumelor plătite și al destinatarilor.

2. Sub ce formă au luat medicii bani de la companiile de medicamente?

 

intreg articol AICI

 

Sursa

 

 

 

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro