O nouă tragedie s-a petrecut în spitalele din România. Un bărbat ce avea doar 47 de ani din Rădăuți s-a stins la nici o zi după ce a mers la spital fiindcă avea gripă. Familia îi acuză acum pe medici și spun că bărbatului i s-a făcut rău după ce a început tratamentul cu antibiotic.

 La doar 47 de ani, bărbatul a murit după ce medicii i-ar fi administrat un tratament cu antibiotice împotriva răcelii, fără să-i facă în prealabil un test pentru identificarea alergiilor. Ionel Nichiforel s-a dus pe picioarele lui la spital, pentru prima dată pe 8 martie. Se simţea rău şi tuşea, spun rudele acestuia, ciate de ziarul de ziarulevenimentul.ro. Medicii de gardă l-au îndrumat pe pacient spre Secţia de Pneumologie. După o serie de investigaţii medicale, bărbatul a fost trimis acasă cu precizarea că trebuie să se întoarcă a doua zi la spital pentru alte investigaţii."Când a venit acasă mi-a spus că nu am de ce să mă sperii, că nu este nimic grav, este o răceală", a declarat Adela Nichiforel, soţia bărbatului.A doua zi, bolnavul s-a întors la Spitalul Municipal Rădăuţi, unde a început tratamentul cu antibiotic. După prima injecţie, el a început, însă, să se simtă rău. "M-a întrebat medicul dacă este alegic la vreun antibiotic. I-am spus că nu ştim acest lucru. Atunci a spus că nu riscă să-i facă injecţia în venă, i-o face intramuscular fără să-i facă vreun alt test. Eu nu ştiam că trebuie testat", spune văduva îndurerată. Femeia susţiune că după opt ore de la administrarea primei fiole de antibiotic, bărbatului i-a fost făcută o altă injecţie, dar de această dată intravenos.

Spre seară, bărbatul a început să se simtă rău, iar medicul a decis să cheme o ambulanţă pentru a-l transporta la Spitalul "Sfântul Ioan cel Nou" din Suceava, dar maşina nu avea medic, iar apratul de monitorizare cardiacă nu era funcţional. Din cauza aparatului defect, transferul pacientului de la un spital la celălalt s-a făcut cu o întârziere de trei ore, atât cât a durat până când medicul de la Rădăuţi a chemat o altă ambulanţă. În cele din urmă bolnavul ar fi fost urcat în ambulanţa cu aparatură defectă, iar la jumătatea drumului dintre Suceava şi Rădăuţi ar fi fost preluat de o autosanitară cu aparatură funcţională. Familia bolnavului susţine că în momentul mutării dintr-o maşină în alta, Ionel Nichiforel era deja în stop cardio-respirator.

Rădăuţeanul care s-a prezentat la spital cu o răceală a decedat, iar medicii legişti au stabilit drept cauză a morţii reacţie alergică post tratament. "Mi-au spus că organele erau sănătoase, doar plămânii erau inundaţi în sânge.", a povestit fiul bărbatului decedat. Conducerea spitalului din Rădăuţi a declanşat o anchetă internă pentru a stabili cine se face vinovat în acest caz.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro