Osteoporoza se caracterizează prin reducerea densității minerale osoase, ducând la compromiterea structurii osoase trabeculare, ceea ce predispune osul la fractură în urma unui traumatism de mică intensitate sau chiar în lipsa acestuia. În limbaj popular „osul poros” este asociat osteoporozei.
Osteoporoza afectează 40% dintre femeile cu vârstă de peste 50 de ani, cee ace înseamnă că riscul de îmbolnăvire este destul de ridicat pentru populația feminine. Există, desigur, metode de prevenire a osteoporozei cum ar fi un regim alimentar bogat în calciu și vitamina D și exerciții fizice frecvente. Totuși există cazuri în care prevenirea nu a fost suficientă, iar tratamentul sau chiar intervenția chirurgicală, precum vertebroplastia, sunt necesare. Vă invităm să aflață mai multe informații despre câteva sisteme utilizate în tratamentul osteoporozei.

Vertebroplastia este o metodă de succes și eficientă pentru tratarea fracturilor osteoporotice vertebrale prin compresie. Cu toate acestea, experiența personală a numeroașă chirurgi și diverse publicații științifice sugerează că scurgerea de ciment, direcția de curgere a cimentului și vizibilitatea cimentului trebuie să fie abordate în mod specific. Vertecem System ia în calcul riscurile vertebroplastiei și întărește siguranța acestei intervenții prin:
- Vâscozitate controlată
- Ace cu deschidere laterală
- Ciment specific vertebroplastiei

Sistemul Vertecem este recomandat pentru: fracturi vertebrale prin compresie, fracturi de compresie progresivă a unei sau mai multor vertebre ce au rezultat în dezvoltarea ulterioară a cifozei, pacienți cu instabilitate persistentă după o fractură vertebrală, proceduri combinate cu fixare internă în cazul osteoporozei severe, osteoliză, leziuni metastatice, tipuri agresive de hemangiom.

Perforated Click'X sunt șuruburi pediculare perforate prin a caror orificii se poate injecta ciment. Injectarea acestor șuruburi pediculare cu ciment osos este o metodă eficientă de îmbunătățire a ancorării șurubului în osul osteoporotic vertebral. Aplicarea cimentului, este, totuși, un proces ireversibil, și diverse publicații științifice afirmă că siguranța trebuie să fie abordată în mod specific pentru fiecare pacient. Perforated Click'X combinat cu viscozitatea, direcția de curgere și vizibilitatea cimentului Vertecem au fost identificate ca parametri semnificativi pentru creșterea siguranței și reducerea riscului de scurgere a cimentului. Vertecem abordează în mod specific aceste situații.

Șuruburile pediculare perforate Click'X sunt special concepute pentru a fi utilizate cu os de ciment aprobat Synthes, cum ar fi Vertecem.

Sistemul Vertebral Body Stenting (VBS) este o metodă de tratament precaută și puțin invazivă pentru fracturile vertebrale dureroase și leziuni. VBS ajută la prevenirea efectelor precum: degradarea posturii și dureri cauzate de cifoza. Sistemul VBS este proiectat pentru reducerea durerilor datorate fracturilor vertebrale prin compresie și/sau crearea unui vid în osul spongios la nivelul coloanei vertebrale la nivelul vertebrelor toracale si lombare.

Proximal Femoral Nail Antirotation (PFNA) acționează ca o „ancoră” în osul osteoporotic. Procedura chirurgicală de montare este simplă și reproductibilă datorită tehnicii standardizate, iar decizia de expandare a lamei se poate face în timpul operației prin injectarea de ciment ortopedic. PFNA are un design anatomic ce garantează fixarea optimă în femur și a fost utilizat în peste 450.000 de cazuri până la acest moment. Mobilitatea lamei în timpul inserției ușurează înainterea ei și reduce presiunea exercitată asupra osului, totodată menținând întreaga cantitate de os dislocat și prin împingere crescând densitatea acestuia la nivelul capului, respectiv colului femural.

Synflate este un sistem de augmentare vertebrală pe bază de balon. Sistemul Synflate a fost proiectat pentru reducerea fracturilor și/sau pentru crearea unui spațiu în osul spongios de la nivelul coloanei vertebrale. Synflate este creat pentru a fi utilizat în combinație cu un material de umplutură osoasă în vertebroplastie sau în cazul procedurilor de augmentare vertebrală.

Toate sistemele enumerate anterior sunt distribuite în România de către Ronda Medical, reprezentant al DePuy Synthes în România. Ronda Medical oferă nu doar produse și tehnică medicală, ci și un ansamblu de servicii necesare pentru ca soluţiile chirurgicale de înaltă generaţie să poată fi folosite și aplicate, astfel încât să genereze un maximum de beneficii pacienţilor şi utilizatorilor finali.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro