Norme Coca 2023 - 2024

Îngrijorarea părinților legată de postura sau de forma spatelui copiilor este unul dintre cele mai frecvente motive pentru care aceștia se prezintă la medicul ortoped pediatru. Patologia coloanei vertebrale la copil este foarte vastă, aceasta incluzând deformări congenitale, idiopatice sau secundare în cadrul unor sindroame sau maladii.
Scolioza idiopatică se caracterizează prin una sau mai multe curburi ale coloanei vertebrale în plan frontal, însoțită de rotație vertebrală și deține un rol important în cadrul patologiei coloanei vertebrale. Tratamentul acestei patologii combină tehnici kinetoterapeutice, ortopedice și chirurgicale, în cazurile avansate de boală cum sunt curburile de peste 40-50 de grade.

Clinica de Ortopedie Pediatrică a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Grigore Alexandrescu”, Bucuresti, are o vastă experiență în tratamentul chirurgical al patologiilor precum: scolioza idiopatică, scolioza secundară altei afecțiuni sau hipercifoza dorsală. Secția de Ortopedie Pediatrică a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Grigore Alexandrescu”, condusă de Dr. Alexandru Ulici, a obținut rezultate deosebite pe termen mediu și lung, pacienții având, postoperator, beneficii funcționale, estetice și implicit o calitate mai bună a vieții. Tratamentul chirurgical este format din implanturi moderne pentru coloana vertebrală, compensate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Implanturile necesare tratamentului scoliozei sunt distribuite de către Ronda Medical. Compania oferă nu doar produse și tehnică medical în domeniul osteosintezei, ci și un ansamblu de servicii necesare pentru ca soluţiile chirurgicale de înaltă generaţie să poată fi folosite și aplicate, astfel încât să genereze un maximum de beneficii pacienţilor şi utilizatorilor finali.

Pentru evitarea situațiilor în care intervenția chirurgicală devine aproape imposibil de realizat din cauza deformărilor foarte avansate, se recomandă consultul ortopedic regulat și monitorizarea pacienților cu scolioză. În această idee, Clinica de Ortopedie Pediatrică din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Grigore Alexandrescu”, are un departament special dedicat acestei patologii, asigurând consultații și tratament pacienților afectați de scolioză și alte deformări ale coloanei vertebrale.
Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro