Norme Coca 2023 - 2024

Acestia sunt cercetati de politisti pentru ca furnizau unei retele organizate adeverintele medicale ale unor pensionari internati, in baza carora erau facute imprumuturi la banca.

 

spagaDesi pare greu de crezut, trei asistenti din cadrul unei unitati medicale buzoiene nu au avut nicio retinere in a profita de pe urma catorva pacienti internati in spitalul respectiv, folosindu-se de documentele prezentate de acestia la internare pentru a obtine pe numele lor credite bancare, pe care apoi la imparteau cu ceilalti complici. Faptele s-au petrecut in perioada octombrie 2013 – februarie 2014, cei trei asistenti facand parte dintr-o grupare de 15 persoane care au pus la punct aceasta inselatorie, fiecare membru avand rolul sau bine stabilit.

Rolul asistentilor era acela de a procura adeverinte medicale eliberate unor pacienti in vederea internarii, adeverinte pe care le plasau apoi unui alt membru, care se prezenta cu documentele la o banca din oras. Aici reteaua avea infiltrate alte doua membre, care lucrau ca analiste de credit, iar in baza adeverintelor pacientilor, aprobau imprumuturi bancare pe numele acestora, fara ca bietii oameni sa aiba vreun habar de ce se intampla. In mod similar proceda si angajata unei societati, care furniza complicilor facturi de la plata utilitatilor, documente in baza carora se faceau alte credite de catre aceleasi functionare de la banca.

 

perchezitieMai multi pacienti, toti pensionari, s-au trezit astfel ca sunt datori la banca, afland ca pe numele lor fusesera facute imprumuturi in timp ce erau internati in spital. Banii astfel obtinuti erau impartiti intre membrii gruparii, care, pe langa cei trei asistenti, cele doua functionare de la banca, intermediarul care prelua documentele si angajata societatii care furniza facturi, mai numara 8 persoane care aveau rolul de a ridica banii de la banca. Au fost incheiate astfel in fals 12 contracte de credit in valoare de 130.000 de lei, cei trei asistenti medicali primindu-si din aceasta suma partea lor, pentru contributia avuta.

Ceea ce nu stiau era ca politistii intrasera de la un moment dat pe fir, ca urmare a sesizarilor venite din partea pagubitilor dar si din partea unitatii bancare, in cursul zilei de azi acestia facand 7 perchezitii in Buzau, Stalpu si Costesti la domiciliile suspectilor. Cu aceasta ocazie au fost ridicate documente si alte inscrisuri, iar cinci persoane au fost aduse la audieri,  doua dintre ele fiind ulterior retinute.

Impotriva celor trei asistenti si a celorlalti membri ai gruparii a fost dispusa inceperea urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunilor de inselaciune, complicitate la inselaciune, abuz in serviciu, fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro