Deputații PSD Nicolae Bănicioiu, vicepreședinte al partidului, Cosmin Necula și Daniel Floreaau depus joi la Parlament un proiect de lege în care propun ca fiecare copil cu vârsta între 0 și 16 ani să aibă carnet de sănătate în care să fie trecute informațiile de natură medicală, de natură profilactică și de natură preventivă.

“Ne dorim ca toți copiii să beneficieze în deplină siguranță de actul medical, începând cu primele ore de viață. Lipsa unui document în care să se regăsească toate informațiile despre dezvoltarea și starea de sănătate a copilului îngreunează munca medicilor și pune părinții în situația de a nu cunoaște informațiile despre copil de-a lungul timpului. Acestea sunt o parte dintre motivele pentru care această ințiativă legislativă prevede ca nou născutul să primească un carnet de sănătate în care medicul pediatru și medicul de familie să poată nota toate informațiile privind evaluarea dezvoltării copilului și a stării sale de sănătate. Consider că obligativitatea acestui carnet de sănătate al copilului va încuraja cultura medicală a părinților”, afirmă deputatul PSD Nicolae Bănicioiu, potrivit unui comunicat.

Potrivit propunerii legislative carnetul de sănătate al copilului ar urma să fie completat de către medicul pediatru, medicul neonatolog și medicul de familie, care își vor asuma veridicitatea și calitatea informațiilor precizate, informații ce vor fi semnate și parafate în mod obligatoriu de aceștia.

De asemenea, inițiativa prevede ca documentul să fie pus la dispoziția părinților de către unitatea medicală în care se naște copilul.

Sursa:realitatea.net

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro