Procurorii DNA au dispus reţinerea celor trei medici de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, acuzaţi de luare de mită privind efectuarea unei operaţii chirurgicale pe cord. Potrivit unui comunicat al DNA, au fost reţinuţi: Marius Militaru, medic primar şi şef al Clinicii de Cardiologie şi Chirurgie cardiovasculară, Dorin Arhire şi Nicoleta Arhire, medici anestezişti.
Cei trei medici vor fi prezentaţi marţi Tribunalului Constanţa cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. DNA precizează că, în 17 noiembrie, Marius Militaru a pretins suma de 3.000 lei de la un denunţător, condiţionând, de remiterea acestei sume, efectuarea unei operaţii chirurgicale pe cord, de care depindea supravieţuirea pacientului.

"La 24 noiembrie, Nicoleta Arhire a pretins de la denunţător, în legătură cu intervenţie chirurgicală, suma de 1.000 lei pentru sine şi suma de 2.000 lei pentru Marius Militaru. La 5 decembrie, Marius Militaru şi Dorin Arhire (soţul lui Arhire Nicoleta) au primit, de la acelaşi denunţător, suma de 2.000 lei, respectiv 1.000 lei, în legătură cu efectuarea operaţiei chirurgicale sus-menţionate asupra denunţătorului. La 15 decembrie, inculpatul Militaru a mai primit încă 1.000 lei de la denunţător, ca rest al sumei de bani iniţial pretinse pentru efectuarea intervenţiei chirurgicale, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante", se arată în comunicat.

Managerul Spitalului Judeţean Constanţa, Dănuţ Căpăţână, a declarat că acţiunea DNA la Secţia de Chirurgie Cardiovasculară a fost declanşată în urma informaţiilor primite de la un pacient care fusese internat, operat şi externat pe data de 11 decembrie. AGERPRES

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro