Circa 3 milioane de persoane foloseau în 2013 la nivel mondial dispozitive medicale conectate de monitorizare la domiciliu, potrivit unui nou raport publicat zilele trecute de firma de analiză Berg Insight.

Numărul se referă doar la pacienții monitorizați de la distanță de personal medical, nu și la cei care folosesc dispozitive medicale conectate pentru a-și urmări personal sănătatea. Specialiștii companiei estimează că până în 2018 numărul utilizatorilor de dispozitive medicale conectate pentru monitorizarea la domiciliu va crește anual cu 44,4%, ajungând la 19,1 milioane.

Principala aplicație este reprezentată de monitorizarea prin dispozitive implantabile de management al ritmului cardiac, folosite de 2 milioane de oameni. Terapia somnului și telemedicina sunt următoarele segmente ca mărime, cu 0,54 de milioane și, respectiv, 0,34 de milioane de utilizatori. Celelalte categorii de dispozitive (monitorizarea electroencefalogramei, glicemiei, aderenței la tratament, tensiunii arteriale, saturației oxigenului în sânge și coagulării) au avut sub 0,1 milioane de utilizatori.

Berg Insight estimează că soluțiile de monitorizare de la distanță a pacientului au adus anul trecut venituri de 4,3 miliarde de euro și că vor ajunge la 19,4 miliarde în 2018. Cu toate acestea, economiile aduse contribuabililor și serviciilor de asistență medicală depășesc cu mult această sumă, noile soluții facilitând obținerea unor rezultate mai bune și mai cost-eficiente ale îngrijirilor.

Sursa: SanatateaTV

Sursa

"Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
Michel de Montaigne
"Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
admin@amfms.ro