Norme Coca 2023 - 2024

Acestea sunt doar doua dintre gadgeturile de ultima generatie, gandite pentru a monitoriza starea de sanatate, prezentate in cadrul uneia din cele mai mari expozitii de tehnologie.

 

gadget (3)Nu mai este un secret pentru nimeni ca tehnica a facut mari progrese in ultimii ani, in toate domeniile, iar imaginatia inventatorilor depaseste limita dupa limita, asa ca orice noua apatitie pe piata gadgeturilor nu mai starneste de mult uimire, ci doar curiozitate.  O serie de astfel de gadgeturi personale sunt destinate, printre altele, monitorizarii starii de sanatate. Conectate la un telefon mobil inteligent sau o tableta, ele pot oferi in orice moment indicii care in urma cu cativa ani puteau fi obtinute doar in urma unor investigatii medicale. Astfel, o noua generatie de accesorii portabile, conectate la un smartphone sau tableta, ofera aplicatii revolutionare pentru a supraveghea organismul in timpul practicarii unei activitati sau exercitiilor fizice, cele mai noi aparitii fiind prezentate zilele trecute in cadrul uneia dintre cele mai mari expozitii de noutati tehnologice, Computex de Taipei.

 

gadget (1)Asadar, cu aceasta ocazie, a fost prezentat publicului tricoul inteligent, prevazut cu electrozi minusculi care masoara ritmul cardiac si cantitatea de calorii consumata. Datele sunt transmise prin Bluetooth la un smartphone sau o tableta. Ideala pentru sportivi, aceasta tehnologie a fost dezvoltata initial pentru soferii de autobuz din Taiwan si va fi implementata anul acesta pe scara larga.

Apple a prezentat cu aceeasi ocazie programul HealthKit, pentru supravegherea starii de sanatate. Acesta este folosit la stocarea datelor colectate de bratarile care supravegheaza activitatea sau somnul celor care le poarta si care trimit semnale de alerta medicului in cazun unor probleme grave.

 

gadget (2)La Salonul Computex, firma taiwaneza Abeltech si-a prezentat noua camera video, in forma de periuta de dinti, care poate lua imagini din interiorul gurii. Posesorul acestui gadget poate trimite imaginile, de inalta definitie, unui smartphone sau unei tablete, care vor putea fi consultate de un specialist in igiena dentara. Expertii sunt totusi prudenti cu privire la fiabilitatea acestor instrumente care nu trebuie sa inlocuiasca nici medicul, nici bunul simt. Totodata, firma taiwaneza Bomdic a pus la punct un mic aparat destinat atletilor, care calculeaza volumul sangelui pompat de inima si nivelul de acid lactic. Gadgetul GoMore va putea alerta echipela de prim-ajutor in timpul curselor de maraton, despre eventuale lesinuri sau probleme de sanatate.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro