Norme Coca 2023 - 2024

Peste 16 800 de cărășeni încă nu și-au primit cardul de sănătate, cu toate că a ramas mai puțin de 3 săptămâni până la 1 februarie, data la care intră în vigoare. Problemele sunt departe de a fi rezolvate, deși procesul de distribuire a documentului electronic a început de mai bine de 4 luni. Poșta Română a returnat Casei Județene de Asigurări de Sănătate peste 20 de mii de carduri. Unele au venit în dublură, altele nu mai sunt valabile, pentru că asiguratul a decedat între timp, iar cele mai multe s-au întors pentru că beneficiarii nu au fost găsiți acasă.

Potrivit reprezentanților CJAS 45 de cărășeni au refuzat, pur și simplu, să intre în posesia cardului. Asigurații care nu au primit documentul electronic acasă îl  pot ridica de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate. Odată activat, cardul  va fi prezentat ori de câte ori asiguratul apelează la furnizorii aflaţi în contract cu casa de asigurări de sănătate pentru servicii medicale sau farmaceutice. Pentru serviciile medicale de urgenţă nu este necesară utilizarea cardului de sănătate. Aceste servicii fac parte din pachetul minim de servicii medicale, care se acordă atât persoanelor asigurate cât şi celor neasigurate.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro