Norme Coca 2023 - 2024

Organizatiile de sanatate vor sa interzica folosirea unor substante intrebuintate la scara larga de catre producatorii din industria de cosmetice, scrie kanald.ro

Substanta denumita Methylisothiazolinone sau mai pe scurt MI, un conservant intrebuintat la scara larga de majoritatea fabricantilor de produse cosmetice, ar putea fi interzis. Dermatologi si oameni de stiinta sustin ca acest ingredient provoaca alergii severe si iritatii.

Ingredientul este folosit in special in articolele despre care se spune ca hidrateaza pielea. Nume mari din industria produselor cosmetice si de ingrijire il intrebuinteaza la peraparea aproape a tuturor produselor. MI este un ingredient de baza pentru sampoane, creme, creme cu protectie solara sau servetele umede.

Experti in dermatologie sustin ca numeroase persoane au dezvoltat alergii sau iritatii dupa folosirea anumitor produse cosmetice. Se crede ca MI ar putea fi substanta care declanseaza aceste reactii adverse.

"Aceste masuri au fost luate pentru sanatatea si protectia consumatorilor. Chiar daca legea nu s-a votat, companiile producatoare de articole cosmetice, ar fi bine sa ia in seama avizul organizatiilor de sanatate", a declarat pentru Daily Mail reprezentantii asociatiei Cosmetics Europe.

Acestia au atras atentia ca simptomele pot fi diverse in cazul in care un consumator ar face alergie la aceasta substanta. Au fost cazuri cand s-au raportat chiar si umflarea fetei sau a zonelor pe care s-a aplicat un produs cosmetic care continea aceasta substanta.

Sursa

  • Newsletter

  • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
    (Eveniment cu prezenta fizica)



  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro