Oficiul teritorial al Poştei Române riscă să plătească o sancţiune echivalentă cu de 10 ori preţul unui card de sănătate, după ce un tulcean a sesizat că acesta nu i s-a înmânat, deşi în evidenţele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) cardul figurează ca fiind predat posesorului.

'Dacă o persoană nu a primit cardul de sănătate, dar din verificările noastre reiese că acesta a fost distribuit prin Poşta Română, CAS va imputa de 10 ori contravaloarea cardului Poştei Române. Avem un caz de acest gen şi aşteptăm petiţiile tulcenilor care se află în aceeaşi situaţie', a declarat luni, în timpul unei conferinţe de presă, directoarea CAS, Eugenia Vasile.

CAS, potrivit sursei, a sesizat Poşta Română cu privire la cardul nedistribuit şi aşteaptă rezultatele anchetei interne până săptămâna viitoare.

'Am efectuat 24 de controale la furnizorii de servicii medicale pentru a verifica dacă se acordă servicii persoanelor care nu au card, dar nu am găsit nereguli. Am identificat însă doi farmacişti şi doi medici de familie care nu erau la program, motiv pentru care au fost sancţionaţi', a mai spus directoarea Vasile.

Potrivit sursei, CAS a distribuit 34,65% din cele peste 150.000 de carduri tipărite pentru populaţia judeţului Tulcea, la sediul instituţiei mai existând 7.790 de carduri, aparţinând unor persoane care nu au medici de familie.

Preţul de producţie al unui card de sănătate este de 2,2 euro plus TVA, iar cel de distribuţie - de 2,7 lei plus TVA.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro