Norme Coca 2023 - 2024

Crucea Roşie Tulcea oferă 15 scaune rulante în folosinţă gratuită persoanelor cu dizabilităţi locomotorii care nu pot beneficia de aceste dispozitive medicale prin Casa de Asigurări de Sănătate (CAS).

Directoarea filialei teritoriale a organizaţiei neguvernamentale, Simona Covaliov, a declarat luni, pentru AGERPRES, că cele 15 scaune rulante au fost achiziţionate din banii donaţi de tulceni în urnele special amenajate în mai multe magazine din oraş.

'De-a lungul timpului, Crucea Roşie Tulcea a mai oferit în folosinţă gratuită scaune rulante, însă dispozitivele medicale proveneau din donaţii. De aproape patru ani, nu am mai organizat asemenea acţiuni şi se impunea achiziţionarea unor scaune rulante noi, cu atât mai mult cu cât am avut şi numeroase cereri', a menţionat directoarea Covaliov.

Ea a mai spus că preţul unui scaun rulant a fost de aproximativ 650 de lei şi că în magazinele din oraş continuă acţiunile de colectare a fondurilor pentru sprijinirea persoanelor defavorizate.

'Din păcate, la Tulcea nu există magazinele partenere ale programului derulat la nivel naţional 'Banca de Alimente' şi regret nespus faptul că de aproape doi ani unul din centrele comerciale importante de la noi din oraş nu a mai fost de acord să amplasăm urnele în magazin', a menţionat directoarea organizaţiei Crucea Roşie Tulcea.

Potrivit acesteia, pentru obţinerea unui scaun rulant, solicitantul trebuie să depună la sediul organizaţiei o cerere scrisă, o copie după actul de identitate, cuponul de venit şi recomandarea din partea medicului specialist.

CAS Tulcea a încheiat anul trecut contracte cu 64 de furnizori din ţară pentru acordarea dispozitivelor medicale destinate recuperării unor deficienţe organice sau fiziologice, suma totală decontată pe parcursului anul trecut pentru 2.412 decizii fiind de 1.224.740 lei.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro