Norme Coca 2023 - 2024

Ucraina şi-a epuizat stocurile de vaccinuri şi are nevoie urgentă de ajutor umanitar, a declarat marţi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), scrie agenţia France Presse.

"Ucraina nu mai are deloc vaccinuri în stoc" , a afirmat marţi, într-o conferinţă de presă la Geneva, reprezentantul OMS în Ucraina, Dorit Nitzan.

În acest context, OMS şi-a exprimat preocuparea în legătură cu posibilitatea izbucnirii unei epidemii de poliomielită sau rujeolă, boli care apar deseori în ţări care trec prin perioade de conflict, aşa cum este cazul Ucrainei în prezent.

Potrivit celor mai recente date furnizate de ONU, conflictul din Ucraina s-a soldat cu peste 2.700 de morţi, aproximativ 7.000 de răniţi şi jumătate de milion de refugiaţi.

Nevoile sanitare ale Ucrainei "sunt uriaşe", a atras atenţia Dorit Nitzan, adăugând că OMS a cerut, la jumătatea lunii august, 14 milioane de dolari pentru a sprijini această ţară, dar s-au primit doar 40.000 de dolari.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro