"Avem nevoie de cardul de sănătate şi de combaterea risipei. Domenule ministrul (Nicolae Bănicioiu, n.r.), dacă sunt probleme, întreptaţi-le", a afirmat primul ministul.

Conform acestuia, cu ajutorul cardul de sănătate, medicii nu mai pot spune că au făcut 2.000 de consultaţii pe zi.

"Nu mai pot spune că au avut 2.000 de pacienţi pe zi, iar cardul îmbunătăţeşte sistemul. Cea mai importantă schimbare este reprezentată de faptul că economiile făcute vor rămâne la sănătate", a declarat Victor Ponta.

Utilizarea cardului de sănătate este obligatorie de la 1 mai. În puţinele zile care au trecut de la implementarea acestuia au apărut o serie de probleme, medicii de familie plângându-se că sistemul se blochează şi că nu pot activa cardurile şi că nici nu reuşesc să emită reţete sau trimiteri către specialişti.

În acelaşi timp, atât reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, cât şi cei ai Ministerului Sănătăţii, au anunţat că sistemul este funcţional şi că medicii sunt cei vinovaţi pentru că nu ştiu să îl utilizeze.

În această dimineaţă, CNAS anunţat că numărul serviciilor medicale și farmaceutice validate cu cardul de sănătate este în creștere.

Astfel, numărul cardurilor activate în sistem s-a dublat de la o zi la alta. Dacă luni au fost activate aproximativ 120.000 de carduri, în data de 5 mai 2015 au fost activate 248.777 de carduri.

Ieri, s-a înregistrat și o creștere majoră a numărului de servicii medicale și farmaceutice validate cu cardul de sănătate, la nivel național. Astfel, luni, 4 mai, 87.914 servicii au fost validate cu cardul de sănătate și 136.556 servicii acordate fără card, iar marți, 5 mai, 226.339 servicii au fost validate cu cardul de sănătate și 183.489 servicii acordate fără.

 

Sursa

 

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro