Vrei sa devii student la Medicina in Capitala? Reprezentantii UMF ”Carol Davila” Bucuresti isi precizeaza punctele tari – programe de studii clasa A, acordarea de burse si multe altele, dar nu le ascund pe cele slabe – baza materiala insuficienta, cladiri disparate, lipsa unei strategii coerente si continue de imbunatatire a curriculei.

UMF Carol Davila”Vrei sa devii medic de-adevaratelea? Cu halat si parafa? Sa vindeci, sa salvezi, sa ai satisfactia meseriei bine practicate? Vrei sa lucrezi in cele mai renumite spitale din Romania sau din lume? si printre cei mai apreciati medici? Daca raspunsul este afirmativ, atunci nu mai sta pe ganduri! UMF “Carol Davila” este universitatea care isi deschide portile pentru tine!”, te anunta cei de la UMF ”Carol Davila” Bucuresti.

Cand iei in calcul studentia la UMF ”Carol Davila” Bucuresti, ar trebui sa stii ca exista un Plan Strategic de Dezvoltare Institutionala, pentru perioada 2012 – 2020, iar in cadrul acestuia, o analiza SWOT a UMF ”Carol Davila” Bucuresti. ”Analiza a urmareste criteriile de performanta pentru asigurarea calitatii in invatamantul superior promovate de ARACIS”, precizeaza, pe site-ul propriu, UMF ”Carol Davila” Bucuresti.

Enumeram, deci, cateva puncte tari ale UMF ”Carol Davila” Bucuresti

UMF ”Carol Davila” Bucuresti - universitate de cercetare avansata si educatie, cu grad de incredere ridicat; programe de studii clasa A; acreditare ISO 9001; personal didactic si de cercetare cu pregatire de inalta tinuta, motivat de traditia si de prestigiul universitatii; colaborari cu cadre didactice din strainatate in activitatile de invatamant si cercetare; specializari si programe de studii acreditate; programe organizate in conformitate cu criteriile si standardele ARACIS; programe de studii in limba engleza; existenta si buna functionalitate a unor programe de mobilitate a studentilor care permite schimbul de experienta la nivel international; baza tehnico – materiala extinsa si pe alocuri moderna, cu numeroase laboratoare cu dotare tehnica moderna pentru invatamantul preclinic si acces in multiple spitale de excelenta, cu cazuistica variata si ilustrativa pentru procesul de invatare; desfasurarea de activitati de mentorat, tutoriat, cercuri studentesti; acordarea din fondurile universitatii a burselor sociale pentru sprijinirea din punct de vedere material a studentilor cu probleme sociale; acordarea de burse de performanta pentru sustinerea studentilor si stimularea acestora pentru a fi preocupati de pregatirea profesionala; biblioteca bine dotata s.a.

Puncte slabe la UMF ”Carol Davila” Bucuresti

UMF ”Carol Davila” Bucuresti -  baza materiala insuficienta raportat la numarul de studenti, pe alocuri invechita, situata in cladiri care necesita renovari / reabilitari complexe si costisitoare, unele cladiri fiind monumente istorice; baza materiala este situata in cladiri disparate, intre care sunt distante mari, care necesita mult timp pentru a fi parcurse, ceea ce prespune un orar de activitate prelungit pentru student; uzura morala a echipamentelor de studiu si invatare practica si slaba integrare a tehnologiilor existente; spatii de cazare si de studiu individual insuficiente pentru studenti si pentru medicii rezidenti;
perceperea de catre studenti a activitatii de formare ca fiind incarcata ca urmare a orarului; suprapuneri in cadrul unor discipline; valorificare insuficienta a cercetarilor: numar redus de brevete inregistrate OSIM, spin – off si start – up in proiecte de Cercetare; numar inca redus de publicatii de specialitate realizate raportat la personalul academic, in special in reviste cu scor relativ de influenta; capacitate limitata de a implementa proiecte cu finantare nationala sau comunitara; numarul scazut de cadre didactice tinere care utilizeaza bazele de cercetare existente la nivelul intregii universitati; personal angajat din strainatate putin reprezentat; lipsa unei strategii coerente si continue de imbunatatire a curriculei (curricular adecvat specializarii, numarului de ore alocat, nivelului actual al cunoasterii) de studiu la fiecare disciplina s.a.

Ce oportunitati ofera UMF ”Carol Davila” Bucuresti?

UMF ”Carol Davila” Bucuresti - sistem de credite transferabile UE-27; profesiile medicale sunt profesii reglementate si exista un sistem de recunoastere mutuala a calificarilor in UE; existenta unei cereri crescute de personal medical pentru piata muncii atat in plan national, cat si la nivelul UE; oportunitati multiple de cercetare la nivel international si national; dezvoltarea de parteneriate nationale si internationale cu universitati, institutii de cercetare companii; schimburi academice bilaterale (profesori, cercetatori, studenti) s.a.

UMF ”Carol Davila” Bucuresti – amenintari

UMF ”Carol Davila” Bucuresti - prevederi legale care intra in conflict cu procedurile ISO 9001; lipsa unor politici de sprijinire si existenta de oportunitati reduse pentru tinerii absolventi; scaderea veniturilor populatiei; concurenta crescuta din partea sistemelor de invatamant superior din UE; plecarea din sistem a unor tineri asistenti datorat nivelului scazut de salarizare comparativ cu piata europeana de profil; dotarea in salturi cu aparatura de cercetare; incertitudini si birocratie excesiva pentru finantarea cercetarii; riscul scaderii atractivitatii pentru cadrele didactice si / sau de cercetare datorat blocarii posturilor; capacitate limitata de atragere a personalului in cercetarea academica din lipsa unei strategii de promovare a cercetarii la nivel national.

UMF ”Carol Davila” Bucuresti – Concursul de admitere in ciclul de studii universitare de licenta pentru anul universitar 2014–2015 pe domenii de studii va avea loc in ziua de 23 iulie 2014 pentru toate facultatile Universitatii de Medicina si Farmacie. Inscrierile se vor face in perioada 14 – 18 iulie 2014, intre orele 9 – 15.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro