Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş, profesor doctor Leonard Azamfirei, a anunţat că din anul universitar 2014-2015 instituţia va beneficia de 30 de locuri suplimentare la buget, pe care le va aloca unor specializări care au avut doar locuri cu taxă, o altă noutate fiind înfiinţarea unei linii de studiu de Medicină Dentară în limba engleză.
"Până anul acesta aveam linie engleză doar la Medicină Generală, de anul acesta avem şi la Medicină Dentară. Urmează să avem decizia ARACIS în viitorul apropiat. Vor fi probabil 30-40 de locuri", a subliniat prof. dr. Leonard Azamfirei.

Potrivit acestuia, cele 30 de locuri suplimentare finanţate de la buget vor fi direcţionate către patru specializări cu programe de studii de 3 şi 4 ani. "Începând cu anul universitar care urmează, 2014-2015, am hotărât - obţinând o finanţare suplimentară de la Ministerul Educaţiei - să acordăm locuri la buget şi pentru programele de studii care sunt de 3 şi de 4 ani. Mă refer aici la Nutriţie, la Kinetoterapie, la Educaţie Fizică şi Sportivă şi la noul program care este acum în perioada de autorizare, cel de Cosmetică Medicală. Vom completa astfel programele Medicină şi Asistenţă Medicală, care până acum aveau loc şi la buget, precum şi locuri cu taxă, cele pe care le-am enumerat erau doar locuri la taxă până în acest an (...) În total sunt 30 de locuri, între 5 şi 10 locuri pentru fiecare specializare", a susţinut Leonard Azamfirei.

Rectorul a spus că prin acordarea celor 30 de locuri bugetate pentru cele patru specializări, UMF Târgu Mureş doreşte şi stimularea competiţiei, întrucât o persoană admisă pe loc fără taxă poate ajunge în anul următor pe loc cu taxă, dacă alţi studenţi obţin rezultate mai bune. "Vrem să dăm şi acestor candidaţi o şansă de a intra la buget, iar pe de altă parte vrem să stimulăm şi competiţia la aceste programe, pentru că noi mergem după următorul sistem: cine intră la buget în anul I nu înseamnă că va termina la buget la sfârşitul facultăţii. În fiecare an, la sfârşit de an, reclasificăm studenţii în funcţie de notele obţinute pe care le-au obţinut în timpul anului. Aşa cum este posibil, şi se întâmplă lucrul acestea, ca unii care intră la buget să nu mai rămână în anul următor la buget şi unii care dintr-un motiv poate obiectiv sau subiectiv nu reuşesc să intre la buget, poate ulterior au şansa să intre la buget", a mai spus rectorul UMF Târgu Mureş. AGERPRES
Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro