Norme Coca 2023 - 2024

Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu-Mureş, prof. dr. Leonard Azamfirei, a declarat luni, 28 iulie, că instituţia pe care o conduce este interesată să preia Grupul Şcolar „Gheorghe Marinescu” (Liceul Sanitar – n.r.) din Târgu-Mureş, acest lucru fiind posibil printr-o Ordonanţă de Urgenţă care a modificat, recent, Legea Educaţiei Naţionale.

„Acolo a apărut o inserţie pe care noi ne-am dorit-o foarte mult, care oferă posibilitatea universităţilor în mod explicit să înfiinţeze instituţii de învăţământ preuniversitar. Am avut o discuţie cu domnul ministru Pricopie săptămâna trecută pe această temă şi probabil miercuri ne vom întâlni pe această temă. Cred că este o soluţie foarte potrivită nu doar pentru învăţământul preuniversitar, la nivel liceal, ci şi pentru învăţământul postliceal”, a precizat prof. dr. Leonard AzamfireI.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro