Norme Coca 2023 - 2024

O operatiune de transport la spital a unui pacient de aproape 300 de kilograme s-a incheiat tragic, intr-o comuna din Buzau.

Barbatul de 42 de ani se simtea rau de cateva zile, iar medicul de familie din Cochirleanca, Buzau, i-a recomandat sa mearga la spitalul din Buzau pentru investigatii.

Pentru ca avea aproape 300 de kilograme, in sprijinul lui a fost trimisa o autospeciala SMURD de mare capacitate. Ca sa fie urcat in salvare, omul nu a fost pus pe targa, ci lasat sa mearga pe propriile picioare, spirijinit de mai multi paramedici.

De cum s-a urcat in autospeciala, barbatul a intrat in stop cardiorespirator. Medicii au incercat sa il resusciteze aproape doua ore,  iar in cele din urma i-au declarat decesul.

Primarul din localitate arata cu degetul spre salvatori si spune ca decizia de a nu transporta pacientul pe targa a fost gresita, mai ales ca barbatul suferise in urma cu cateva zile un preinfarct.

Medicul care a luat aceasta decizie a refuzat sa comenteze incidentul.

sursa

 

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro