Norme Coca 2023 - 2024

Sursa clujmanifest.ro

Asociaţiile de pacienţi din întreaga lume facilitează comunicarea în afara unităţilor spitaliceşti dintre medici, pacienţi, guverne şi alte organisme nonguvernamentale, non-profit. Aşa se face că  în România există COPAC, Coalitia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice, apărută în urma unei întâlniri dintre mai multe organizatii de pacienţi în cadrul unei consultări cu Ministerul Sănătăţii în 2006. Li s-a recomandat din partea unui secretar de stat ca asociaţiile de pacienţi să se unească într-o coaliţie.

După mai multe discuţii, în 18 aprilie 2008 a avut loc o întalnire în cadrul căreia au fost puse bazele unei viitoare coalitţii. Au fost de faţă atunci reprezentantiţi a 8 asociaţii de pacienţi din Romania, iar un avocat  a condus discuţiile necesare  stabilirii unui statut. Tot atunci  au fost semnate actele necesare pentru înfiinţarea unei astfel de organizaţii.

Cu aceeaşi ocazie a fost aleasa prima structură de conducere şi s-au stabilit primele acţiuni ale coaliţiei. Aşa s-a născut Coalitia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România - COPAC în 2008. COPAC este o asociaţie concepută să promoveze şi să protejeze drepturile pacienţilor cu boli cronice.

Citeste mai departe

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro