Un numar de 25 de voluntari olandezi si-au propus, sa ridice in doar trei saptamani cladirea unui dispensar medical destinat populatiei dintr-o comuna bacauana, valoarea lucrarilor ridicandu-se la peste 60.000 de euro, anunta Agerpres.

'Proiectul unui asemenea obiectiv social a fost lansat in primavara ca urmare a faptului ca in acea parte a judetului Bacau  ( comuna Colonesti) nu exista un dispensar medical, iar oamenii erau nevoiti sa mearga in alte localitati pentru a se ingriji de sanatate. Impreuna cu primaria am organizat venirea conationalilor mei, care sunt decisi sa nu iroseasca nici un moment favorabil de lucru, chiar in ciuda caniculei, pentru a finaliza repede dispensarul. Intre timp, ne-am ocupat impreuna cu primaria si o serie de sponsori de dotarea acestuia, conform reglementarilor legale in domeniu din Romania, cu mobilier si instrumentar medical', a declarat Adrianus Muit, presedintele Asociatiei 'Betania' din Bacau.

Cetatean de origine olandeza ce a indragit meleagurile bacauane, Adrianus Muit, rezident in Bacau de mai bine de 20 de ani, a fost 'motorul' si altor initiative menite a contribui la imbunatatirea asistentei medicale in cea mai saraca zona a judetului Bacau. Proiectul o sa fie finalizat in comuna Colonesti.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro