Toţi medicii de la secţia de urgenţe a centrului medical universitar situat în Boston vor purta de acum înainte ochelari interactivi creaţi de compania Google. Este o premieră pentru Statele Unite, scrie Boston Globe.

Decizia a fost luată după ce un medic de la urgenţe a reuşit să salveze viaţa unuia dintre pacienţii săi graţie acestui dispozitiv.

Povestea s-a petrecut în ianuarie. Într-o seară, un pacient a fost adus la Beth Israel Deaconess Medical Center pentru că suferise o hemoragie cerebrală. Problema principală: pacientul a afirmat că este alergic la anumite medicamente care permit reducerea presiunii arteriale, fără însă să-şi amintească numele acestora cu exactitate.

Medicul Steven Horng nu a avut timp să mai meargă în birou şi să verifice informaţia. Din fericire, avea pe nas Google Glass, pentru că era implicat într-un proiect-pilot pe care l-a lansat în institutul său în colaborare cu Google. În felul acesta a reuşit să-şi acceseze rapid dosarul personal şi a fost capabil să salveze viaţa individului aflat în criză.

Dată fiind această reuşită, el le-a cerut tuturor medicilor de la urgenţe să poarte Google Glass la serviciu. “Facem acest lucru pentru a demonstra că tehnologia poate să ne ajute să lucrăm mai bine”, a explicat specialistul pentru Boston Globe.

Mai multe spitale americane sunt implicate actualmente în proiecte-pilot pentru a evalua interesul pentru acest tip de dispozitiv. Dar invenţia, care la ora actuală rămâne ca prototip, suscită controverse în SUA din cauza pericolelor pe care le poate reprezenta. Google a anunţat deja că vrea să lanseze produsul pe piaţă până la finele lui 2014.

Câteva centre medicale franceze testează, la rândul lor, această nouă tehnologie. În februarie, un chirurg a realizat la Rennes prima operaţie filmată şi retransmisă în Japonia cu ajutorul acestui dispozitiv.

Sursa

"Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
Michel de Montaigne
"Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
admin@amfms.ro