Norme Coca 2023 - 2024

Nicolas Bonnemaison, medic în Franţa, acuzat că a otrăvit şapte pacienţi aflaţi în fază terminală a fost achitat de judecători. Acesta fusese iniţial condamnat la închisoare pe viaţă.

Nicolas Bonnemaison a lucrat ca medic la unitatea de primiri urgenţe a unui spital din localitatea Bayonne, sudul Franţei. Acesta a fost acuzat că a otrăvit "pacienţi vulnerabili", cinci femeie şi doi bărbaţi. Cei şapte au murit în perioada martie 2010-iulie 2011 în spitalul din Bayonne.

În timpul procesului care a început pe 11 iunie 2014, familiile victimelor s-au împărţit în două tabere. Unele rude ale pacienţilor decedaţi le sunt recunoscătoare medicului Bonnemaison, altele s-au arătat nemulţumite de faptul că nu fost informate de către doctor în privinţa practicilor sale de eutanasiere.

Eutanasierea este ilegală în Franţa, însă preşedintele Francois Hollande a promis în timpul campaniei sale din 2012 că va face demersurile pentru a o legaliza.

Miercuri, medicul a fost achitat de pedeapsa cu închisoare pe viaţă. Avocaţii doctorului speră ca verdictul dat de judecători să îi facă pe politicieni să urgenteze modificarea legislaţiei şi să legalizeze eutanasierea.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro