E vorba de șeful Serviciului de Evaluări Medicale din Cadrul Casei de Pensii din județ: el ar fi eliberat ilegal sute de decizii de pensionare pentru grad de invaliditate

Procurorii îl acuză pe medicul Sebastian Telbis de săvârșirea a 291-una de infracțiuni de luare de mită.

Alături de alți 2 doctori cu care era coleg la Serviciul de Evaluări Medicale din cadrul Casei de Pensii, acesta ar fi primit bani de la 300 de pacienți.

Oamenii se prezentau la cabinetele lor pentru a cere să fie evaluați medical în vederea pensionării pentru grad de invaliditate.

Mulți dintre ei erau însă perfect sănătoși, spun achetatorii, însă le ofereau medicilor mită pentru ca aceștia să scrie altceva în fișa medicală.

Astfel de decizii ar fi fost semnate înainte ca pacienții să intre în cabinet, aceștia din urmă venind pregătiți să-i remunereze pe medici.

De remarcat faptul că procurorii solicită instanței confiscarea extinsă de la Sebastian Telbis a unor sume de bani și imobile în valoare de aproximativ 1 milion de euro.

La perchezițiile efectuate la locuința s-au găsit sume importante: peste 100 de mii de euro, aproximativ 4 mii de dolari și 52 de mii de lei.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro