Sursa igj.ro

Cea de-a treia ediție a Conferinței Regionale de Cancer Bronhopulmonar Oltenia va avea loc pe data de 20 septembrie, la UMF Craiova, în sala Aula Magna. Cancerul bronhopulmonar este o boală ce poate fi cauzată de factori multipli, având șanse de vindecare prin intervenție chirurgicală doar în cazul diagnosticării precoce și printr-o abordare multidisciplinară în aplicarea tratamentului. Și un medic de la SJU Târgu-Jiu participă la acest eveniment.

În prezent însă, nu există o metodă de screening eficientă pentru această afecțiune, fiind astfel important să acordăm atenție oricăror simptome. „Nu există simptomatologie caracteristică pentru cancerul bronhopulmonar. Minime simptome respiratorii pot anunța o malignitate” – atrage atenția Dr. Dalida Mosorescu, Medic primar Medicina de Familie, lector în cadrul Conferinței Regionale de Cancer Bronhopulmonar Oltenia, organizată pe 20 septembrie la Univeristatea de Medicină și Farmacie Craiova, unde va vorbi despre cancerul bronhopulmonar din perspectiva medicului de familie. În cadrul evenimentului vor fi dezbatute teme referitoare la afecțiunile pulmonare și provocările ce țin de diagnosticarea și tratarea acestui tip de cancer.

Citeste mai departe

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro