Medicul şi asistenta care fac parte din Comisia de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Olteniţa şi două infirmiere au fost reţinuţi şi vor fi duşi în instanţă cu propunere de arestare, fiind acuzaţi de mai multe infracţiuni în dosarul pensiilor medicale acordate fraudulos.

Medicul Laura Ionela Bustan şi asistenta Veronica Duţă de la Cabinetul de expertiză medicală Olteniţa din cadrul Casei Judeţene de Pensii Călăraşi şi două infirmiere de la Spitalul Municipal Olteniţa au fost reţinute pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, iar marţi vor fi duse la Tribunalul Călăraşi cu propunerea de arestare preventivă în dosarul pensiilor medicale acordate în baza unor documente false.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului Tribunalului Călăraşi, Xenofonte Purcărea, cele patru sunt acuzate de luare de mită, trafic de influenţă, abuz în serviciu şi infracţiuni de fals.

În acelaşi dosar, doi poliţişti sunt cercetaţi în libertate pentru trafic de influenţă, fiind acuzaţi că ar fi intervenit pe lângă medicul şi asistenta de la Comisia de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Olteniţa pentru ca rude ale lor să poată obţine documente de specialitate în baza cărora să primească pensii de boală.

Potrivit anchetatorilor, cercetările în acest caz vor fi extinse asupra altor peste 200 de persoane, care vor fi puse sub acuzare pentru dare de mită şi înşelăciune, întrucât au beneficiat de pensii de la bugetul public în baza unor documente falsificate.

Poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor şi procurorii de la Parchetul Tribunalului Călăraşi au făcut , luni, trei percheziţii în Olteniţa şi în Bucureşti, la locuinţele unor membri ai Comisei de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Olteniţa şi la un cabinet medical, acţiunile fiind organizate în cadrul unor anchete privind săvârşirea mai multor infracţiuni în urma cărora sute de persoane au beneficiat de pensii medicale în baza unor documente false, prejudiciul adus bugetului de stat fiind estimat la şase milioane de lei.

Astfel, potrivit anchetatorilor, suspecţii au ajutat 230 de persoane să beneficieze ilegal de pensii medicale, fără să sufere de afecţiunile menţionate în documentele eliberate în fals de Comisia de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Olteniţa.

Această comisie este una dintre cele trei comisii care funcţionează în cadrul Casei Judeţene de Pensii Călăraşi şi care au dreptul de a emite decizii privind capacitatea de muncă a celor care solicită pensionarea din motive medicale. Celelalte două comisii funcţionează în municipiul Călăraşi şi în oraşul Lehliu Gară.

 

Sursa

 

 

 

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro