Norme Coca 2023 - 2024

Un medicament destinat prevenirii apariției maladiei Alzheimer este testat în Israel și Europa, conform site-ului Universității Ebraice din Ierusalim. Denumit Ladostigil, medicamentul este un neuroprotector multimodal, care, testat pe șoareci, s-a dovedit că previne degenerarea cerebrală și tulburările de memorie la exemplarele în vârstă.
Medicamentul a fost dezvoltat de Marta Weinstock-Rosin, de la celebra universitate israeliană, și se află în faza a doua de testare clinică. Orice studiu clinic pentru un nou medicament are patru faze de testare, ținta urmărită în cea de a doua fază fiind eficiența și posibilele efecte secundare.

Weinstock-Rosin este binecunoscută pentru crearea medicamentului Exelon, un blocant utilizat în tratamentul confuziei și demenței asociate maladiilor Alzheimer și Parkinson. Activitatea sa de cercetare a fost concentrată pe medicamente care îmbunătățesc funcționarea creierului și a memoriei la pacienții cu boli degenerative ale sistemului nervos central.

Weinstock-Rosin, născută la Viena în 1935, a făcut studii universitare de farmacologie la Universitatea din Londra unde a și predat până în 1969, când s-a stabilit în Israel. AGERPRES
Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro