Norme Coca 2023 - 2024

Mai multe orase europene au fost cuprinse in aceste zile de un nor toxic, cauzand emiterea unor alerte de sanatate si restrictii in trafic.

Guvernul britanic a emis joi un avertisment, dupa ce norul periculos a continuat sa cuprinda vaste regiuni din Europa, scrie The Guardian.

"Vanturile aduc poluarea de pe continent, iar poluarea locala si conditiile meteo au condus la niveluri ridicate de poluare pe teritoriul Marii Britanii. Nivelurile sunt asteptate sa scada joi noaptea si mai mult in cursul zilei de vineri", a declarat un purtator de cuvant al departamentului insarcinat cu mediul inconjurator.

Andrew Grieve, expert in calitatea aerului, a spus ca analiza norului toxic a aratat ca 90% din poluare a fost generata in orasele europene, in mare parte de "traficul diesel".

Norul toxic s-a asezat in mare parte din Europa, in ultimele doua zile. Mai multe orase din Franta, Spania, Germania, Italia, Polonia si Lituania au fost afectate.

Oficialii britanici din sanatate au emis avertizari pentru bolnavii de astm si cei cu probleme cu inima si plamanii sa-si reduca activitatea in aer liber.

"Doua treimi din persoanele care sufera de astm se confrunta cu o agravare a simptomelor atunci cand aerul este poluat, astfel ca sunt supusi unui potential risc de atac astmatic", a avertizat un oficial din sanatate.

Norul toxic a cuprins si capitala Frantei, determinand autoritatile sa reduca limitele de viteza in trafic si sa interzica arderea deseurilor, dupa ce nivelul de poluare a ajuns aproape de cel maxim.

Smogul contine particule de funingine si substante chimice eliberate in mare parte de esapamentele de la masinile diesel si pe benzina.

 

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro